Det var i förra veckan som det hastiga beskedet kom att Kebabfabriken bommar igen vid årsskiftet.
Adam Dagdelen, som är VD och har grundat konceptet, berättar nu varför.
– Vi har inte fått den farten vi ville ha samtidigt som vi har ganska stora utgifter. Så det var väl redan för ett halvår sedan som vi bestämda oss för att lämna, säger han.
Varför stänger ni?
– Det har inte gått tillräckligt bra ekonomiskt. Det känns väldigt tråkigt såklart att behöva stänga då vi samtidigt håller på att expandera i andra städer.
Varför tror du konceptet flyger i andra städer men inte i Eskilstuna?
– Jag vet inte. Vi har byggt det här konceptet för att lyfta upp kebaben till nästa nivå. Att det ska vara fler ingredienser, att du ska kunna bygga din egen kebab och att det ska vara väldigt fräscht. Jag vet inte varför det inte flyger i Eskilstuna.
Adam Dagdelen berättar vidare att han sett kommentarer om att det ska ha varit för dyrt, men det håller han inte riktigt med om.
– Man kan inte jämföra med vanliga små pizzerior.
Två dagar efter beskedet vann Kebabfabriken förstapris när Eskilstuna-Kurirens krogpatrull utsåg stadens bästa kebab. Men då hade restaurangen alltså redan stängt.
När Dagdelen får reda på det skrattar han uppgivet.
– Haha! Det visste jag inget om. Det är väl kul men lite typiskt såklart. Man hade ju önskat att den nyheten kom lite tidigare.