– Just nu är det lite stressigt, men det känns bra, det känns riktigt bra, säger ägaren Luay "Leo" Esho Yalda.
Han säger att öppningen nu är "riktigt nära".
– Allt från ett par dagar till någon vecka om vi inte stöter på något problem.
Efter vattenskadan i december behövde bland annat det skadade bjälklaget och ventilationen åtgärdas, vilket gjordes av fastighetsägaren.
– Sedan var vi tvungna att vänta på att det skulle torka. Man forslade bort cirka 23 ton sand och betong förutom all isolering och trä, berättar Daoud Kass Yousef, frachise- och etableringsansvarig på Grekiska grill och bar.
Han har även varit projektledare för helrenoveringen av restaurangen vid Fristadstorget. Själva renoveringen har pågått i nästan exakt sex veckor.
– Vi har återvunnit så mycket vi kan. Det som har gått att renovera och reparera har vi tagit tillvara på. Annars har vi köpt nytt, säger han och fortsätter:
– Nu har vi en helt ny restaurang.
Det nya taket är svart och har sänkts. I taket hänger pergolor inlindade i grönska.
– Det blir lite extra mysigt, säger "Leo" Esho Yalda.
Tidigare var en del av golvet i restaurangen upphöjt. Nu har upphöjningen tagits bort, bland annat för att förbättra tillgängligheten. Köket har blivit större och bland de större förändringarna märks en helt ny kolgrill.
– Jag bytte ju hjärtat av grekiska kolgrillen eftersom vi jobbar med kol, säger "Leo" Yalda.
Arkitekten Andreas Yalcin menar att Grekiskas koncept har utvecklats med tiden. När restaurangen i Eskilstuna först öppnade för åtta år sedan var trenden att inredningen skulle vara ganska naken jämfört med i dag.
– Nu är det mosaikgolv, mycket mer intryck, mycket mer växtlighet, belysning, en annan aura, säger han och fortsätter:
– Det är mer detaljer och mer natur. Och lite mörkare anslag.
Ett nytt vitrinskåp har placerats vid entrén. Den nya salladsdisken är mindre. Gästerna kommer dock att ha lika många olika salladsvarianter att välja på som tidigare.
– När vi gjorde om avlopp, vatten och el blev baren lite förändrad. Den blev lite större. Den kommer ut mer i restaurangen. Det gör även kassan, säger Daoud Kass Yousef.
Är du nöjd med bygget?
– Jag är jättenöjd. Jag är förvånad att vi kunde hålla tiden. Vår granne har klienter eller patienter under dagtid så vi har faktiskt jobbat nätter och helger med de grova sakerna.
– Jag vill passa på att tacka alla som har varit med här och framförallt alla fantastiska entreprenörer som har ställt upp helger och lov.
Han säger att Grekiska vid Fristadstorget är topp fem bland kedjans drygt 30 restauranger.
– Jag tror allt beror på de som står på golvet. Det är ett fantastiskt gäng som driver det här. Lite för nitiska ibland och lite för gnälliga, men annars är de jätteduktiga.
"Leo" Esho Yalda säger att arbetet med renoveringen har varit tufft. Han vill bland annat tacka Eskilstuna plastgolv, Talkoo och byggfirman Yeshua entreprenad.
– De som har jobbat här har jobbat riktigt, riktigt hårt. Vi får inte glömma alla som har varit inblandade: entreprenörerna, hyresvärden och grannarna som har stått ut.
Han säger att han själv längtar efter att äta kolgrillad mat igen.
– Till och med jag har längtat om jag ska vara ärlig. Jag hade tröttnat efter åtta år på att äta kolgrillat, men nu längtar jag.