Det var i början av september som det stod klart att Morgan Lindberg, Viktor Persson och Mikael Örn tog över Eskilstuna ölkultur som tidigare gått i konkurs. Sedan dess har det pågått ett omfattande arbete med att renovera och måla om i lokalen inför nyöppningen.
Många Eskilstunabor har med spänning väntat på att få ta något att dricka på den populära puben igen och under fredagen är det dags för nypremiär.
– Det är spännande, det känns som vi är förberedda, säger Mikael Örn.
Man har under vintern haft några företagsevent och liknande för att testa på verksamheten inför nystarten, men nu välkomnas Eskilstunaborna på riktigt.
– Det blir seriepremiär kan man säga. Vi har haft fem eller sex träningsmatcher där vi har haft några event för vissa företag. Det har gått ganska bra, vi är obesegrade hittills. Det är väl som det ska kännas, lite pirrigt men förväntansfullt, säger Morgan Lindberg.
– Det känns faktiskt jävligt bra. Det har varit många dagar där det varit tufft och vi inte vetat hur vi ska göra. Vi har tyckt att vi gjort rätt, men sedan har det uppstått saker som vi har löst, säger Mikael Öhrn.
16.00 slår portarna på Faktorigatan 1 upp igen och då står inte bara egenbryggd öl på menyn, utan även mat från Mary's café BBQ och andra dryckesalternativ.
– Vi kommer inte ha lika många vinsorter som ölsorter. Men alla är välkomna och då innebär det att vi även har vin och andra drycker.
Bland annat så kommer det finnas cocktail på burk i samarbete med Stockholms bränneri som trion ser fram emot att presentera för Eskilstunaborna.
Just att alla är välkomna till puben är ett budskap som för trion har varit viktigt inför nyöppningen.
– Många har fortfarande trott att det är en medlemspub. Det har inte varit det på jag vet inte hur många år, men det känns som många har trott det. Jag tycker vi har fått ut att det verkligen är öppet för alla, säger Morgan Lindberg.
Har ni någonsin funderat över vad det är ni gett er in på?
– Ja, annars ljuger man ju. Men de andra tankarna övervinner det. Men vi har inte haft någon krog förut så vi gör det här på vårt sätt.
Till en början kommer puben ha öppet två dagar i veckan men det är mycket möjligt att det kommer utökas framöver.
– Om det finns ett behov så är det aktuellt, men det är många parametrar med personal och kök.