Knappt ett och ett halvt år efter den förödande branden har Kjula pizzeria återuppstått. Vid lunchtid på torsdagen öppnade ägaren Samir Gerges entrédörren och sedan dess har han haft att göra.
– Det smakade underbart och det blev väldigt fint här, säger Eva och maken Torbjörn Danielsson, Kjulabor sedan 35 år.
De är väldigt glada över att restaurangen byggts upp på nytt – och att deras favoritbagare är tillbaka.
– Det har varit tufft för Samir. Han mådde inte alls bra under en lång tid och det var tråkigt att se. Nu hoppas vi att flera ska hitta hit igen – för pizza kan han baka, säger Torbjörn Danielsson.
Barvabon Dan Andersson, som stannat till för att hämta en kebabpizza, stämmer in i hyllningstonerna.
– Pizzan här är så jäkla bra och det här är kul både för oss kunder och för Samir, säger han.
Ett gäng killar i yngre tonåren kommer in och skiner upp när de får syn på Samir. Han är snabbt framme och klappar om dem samtidigt som han frågar om de är hungriga.
– Just nu är jag lugn, men jag har känt mig väldigt stressad i perioder. Återinvigningen har skjutits upp flera gånger och folk har varit på mig och frågat när jag ska öppna, säger Samir Gerges.
Under dagen har fått närmare 1 300 uppmuntrande kommentarer på sina sociala medier, något som betyder jättemycket.
– Bara att få laga mat till mina gäster igen är en alldeles speciell känsla. Det är inte min stil att vara ledig så här länge. Man blir lätt tråkig och deprimerad av att inte jobba, men nu blir det ändring på det.
Döttrarna Patricia och Pamela, som naturligtvis har fått varsin specialpizza döpta efter sig, tittar in och kramar om sin pappa. Telefonen ringer oavbrutet – både med beställningar och gratulationer.
– Det känns ändå bra att kunna öppna idag och nu laddar vi för årets stora pizzadag – nyårsdagen.
De närmaste dagarna något av en generalrepetition för Samir. Allt måste klaffa och lagret ska vara mer än välfyllt.
– Ojojoj, tänk bara all deg som ska sättas. Vi håller stängt på nyårsafton, för då ska allt prepareras. På nyårsdagen ska alla äta pizza och jag räknar med att servera drygt 400 stycken. Vår Vesuvio och kebabpizza är särskilt populära.