Eskilstunabornas massiva kritik mot snöröjningen

Tvättbrädor på gatorna, igenskottade busshållplatser och osandade cykel- och gångbanor. Snöröjningen är en het potatis i Eskilstuna – och kritikstormen är enorm i sociala medier. "Jag blir så förbannad", säger Raimo Mundér, 73, som är en av alla medborgare som tröttnat.

Kritiken har massiv efter den senaste tidens snöröjning i Eskilstuna.

Kritiken har massiv efter den senaste tidens snöröjning i Eskilstuna.

Foto: Joakim Serrander/Facebook

Eskilstuna2023-12-13 20:29

Snöröjningen i Eskilstuna vållar debatt. Många Eskilstunabor är missnöjda med snöröjningen och under tisdagen kritiserades Eskilstuna kommun av bussbolaget Transdev som inte längre kan garantera säkerhetern för resenärer på sin linjebussar.

Diskussionerna, om vad som gått snett, går heta på sociala medier och Eskilstuna-Kuriren har fått både mejl och samtal från invånare som är missnöjda och ibland till och med arga över vad som sker.

Raimo Mundér, 73, är en av dem.

– Det är ju helt makalöst det här. Vägarna ser ut som en tvättbräda och jag blir så förbannad på sådant här, säger han och fortsätter:

– Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och har aldrig varit med om något liknande. Jag försökte själv ringa gatukontoret men de svarade inte, de tog väl en fikapaus eller nåt. Nu är det kallt igen men blir tö på lördag, vad händer då?

Även på sociala medier har tonen – och anklagelserna – mot Eskilstuna kommun varit hård från invånarna i Eskilstuna kommun.

Eskilstuna-Kurirens kommentarsfält har fyllts av upprörda människor.

"Det är rena puckelpisten att åka på stans gator. Försöker hålla mig från stan", skriver en användare.

"Jag har bott i Eskilstuna i åtta år. Inte en enda vinter har gått utan att det har klagats på att röjningen inte fungerar. Och arrogansen från kommunens sida är monumental. Ingen utom de begriper tydligen det här med snöröjning. Det är ju för sjutton bara att lämna det där kontoret och ge sig ut och inspektera vägar, trottoarer och cykelvägar, så ser man ju snabbt hur det ser ut", fortsätter en annan.

"Den är verkligen under all kritik", skriver en tredje, som varit på besök i Eskilstuna från Strängnäs.

Kommunens enhetschef för gatuunderhåll, Mikael Arvidsson, har i flera olika artiklar de senaste dagarna förklarat kommunens arbete med snöröjningen i Eskilstuna.

"Med tanke på hur stort vårt vägnät är så kan inte hela staden plogas samtidigt. Efter ett snöfall så tar det ungefär 10-12 timmar innan arbetet är klart. Så till prioriteringen. Vi plogar i första hand för kollektivtrafiken. Det innebär huvudleder och bussfickor. Men vi prioriterar också vissa utvalda cykelstråk för att göra det möjligt för fler att ta cykeln till jobbet även vintertid", svarade han så sent som i förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!