Det var mÄnga ledsna miner nÀr det i somras stod klart att Finska hembageriet gÄtt i konkurs. Senare tog Andreas Gisselfeldt över rodret för bageriet och under fredagen var det dags för nypremiÀr.
10.00 slog de upp portarna och kön ringlade sig lÄng av förvÀntansfulla kunder utanför byggnaden.
â Vi blev jĂ€tteglada nĂ€r vi fick beskedet om att de ska öppna igen, sĂ€ger Ă ke Sandberg, som var pĂ„ plats under öppningsdagen tillsammans med sin fru Kerstin Sandberg.
De brukar Äka till Finska hembageriet varje fredag och handla bröd inför helgen. DÄ finns det speciellt en favorit.
â Det fanns inte att köpa idag, men baguetterna Ă€r det bĂ€sta, sĂ€ger Ă ke Sandberg.
En annan som var glad över att kunna handla pÄ bageriet igen var Elenor Dahlgren.
â Jag gick bara ner genom buskarna hĂ€r, sĂ€ger hon.
Elenor Dahlgren har nÀmligen bott granne med bageriet i 23 Är och frestats av doften varje morgon nÀr hon begett sig mot jobbet.
â Det luktar vĂ€ldigt gott, konstaterar hon.
Dagen till Àra har hon handlat vanliga munkar och grismunkar.
Vad Àr det bÀsta?
â Det Ă€r faktiskt fikabrödet, sĂ€ger Elenor Dahlgren.
Eila Salminen var pÄ bageriet strax innan 10.00 tillsammans med sin dotter Mia Olsson.
â Jag tror vi har handlat mest idag. Nu fĂ„r vi riktigt bröd, sĂ€ger Eila Salminen.
Hon och dottern Mia var glada över att kunna besöka Finska hembageriet igen.
â Vi har handlat hĂ€r regelbundet i alla Ă„r, sĂ€ger Mia Olsson.