Familjeägd vietnamesisk restaurang öppnar i Gallerian

Restaurangutbudet i Eskilstuna har fått tillökning. Sedan ett par veckor tillbaka drivs en ny familjeägd vietnamesisk restaurang i saluhallsdelen i Gallerian. "Det har gått väldigt bra hittills", säger Wilina Khoang.

Phan Duc Phat (till vänster) och Ngoc Hieu Le arbetade tidigare i köket på Saigon street food, men jobbar nu i annan regi i samma lokaler.

Phan Duc Phat (till vänster) och Ngoc Hieu Le arbetade tidigare i köket på Saigon street food, men jobbar nu i annan regi i samma lokaler.

Foto: Andreas Lindström

Eskilstuna2024-06-13 16:55

Restaurangerna har kommit och gått sedan lanseringen av saluhallen i Gallerian i slutet av 2021. Senast att lämna var Saigon street food. Nu har den nya vietnamesiska restaurangen Pho real slagit upp portarna i samma lokaler. Ägare till restaurangen är Ngoc Hieu Le som tidigare arbetade i köket på Saigon street food och nu anställt ytterligare en person från samma nämnda restaurang.

– Det är kul att få göra något eget i matlagningen. Det finns mer frihet i det nu när jag driver egen verksamhet, säger hon.

Jobbar i restaurangen gör även dottern Wilina Khoang, som bland annat ansvarar för den administrativa delen och marknadsföring på sociala medier.

– Det har gått väldigt bra hittills. Vi fick en bra premiär för restaurangen i samband med matfestivalen och sedan har ryktet om restaurangen spridits bland asiater. Vi har många kunder från Kina och Vietnam och de har sagt att de saknat att äta vietnamesisk mat i stan och att det är något som det är brist på i Eskilstuna, säger Wilina Khoang.

undefined
Phan Duc Phat i köket på Phở real. Här förbereds en Bánh mì-baguetten, vilket är ett av flera populära val på menyn.

Restaurangens fokus ligger på autentisk vietnamesisk mat som pressar priserna, vilket möjliggörs av den låga hyran.

– Huvudmålgruppen är asiater. Och hur lockar man dem? Jo, genom låga priser, god mat och att hålla samma standard som vi haft sedan början. Det finns andra vietnamesiska restauranger runt omkring i Eskilstuna, det är vi medvetna om. Men vi har ett lite annorlunda utbud och sticker ut, säger hon.

Ett väldigt populärt inslag på menyn är krabbnudelsoppan och Bánh mì-baguetten på traditionellt vietnamesiskt vis, fylld med bland annat marinerad sidfläsk, leverpastej och färska grönsaker.

– Vi har frågat runt bland våra kunder och frågat varför de kommer hit och äter just krabbnudelsoppan. Då har vi fått veta att det är jättesvårt och jobbigt att göra hemma, samtidigt som ingen annat säljer det.

Verksamheten är än så länge bara i uppstartsfasen, men på lång sikt skulle de vilja öppna i nya och större lokaler.

– Det här skulle kunna vara en jättebra start för att se hur efterfrågan är på vår mat och hur bra det går. Men just nu kan vi inte göra så mycket ändringar i lokalen, så i framtiden hoppas vi att vi kan utöka till en större lokal någonstans i Eskilstuna, säger Wilina Khoang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!