Texas longhorn slog upp dörrarna den 23 mars i år. Redan innan premiären berättade ägaren Ali Kanat att han planerade för en uteservering för 60 till 100 gäster – nu är den på gång.
– Det blir cirka 65 platser med stolar och träbänkar med Texasstil, och snygga parasoll, berättar Ali Kanat som just har fått den första leveransen, staketet runt uteserveringen.
Under lördagen räknar han med att bygga upp det och på tisdag inväntar han leverans av övriga delar.
– Det ska bli en snygg utebar på hörnet, med soffor som en loungedel. Det kommer att bli bra det här, det kanske till och med är ett av Eskilstunas bästa sollägen. Jag har varit runt och tittat på hur det ser ut här i centrum, det här blir stans snyggaste och kanske största uteservering.
Han har stora förhoppningar om att hinna montera ihop allt under onsdag och torsdag.
– Målet är att ha allt klart med uteserveringen till nästa helg. Den blir cirka 100 kvadratmeter stor, centrum behöver lite mer uteserveringar och liv. Vi måste bli bättre på att liva upp torget i centrum på somrarna.
Ali Kanat tycker att Eskilstuna ligger bra mycket efter andra städer i samma storlek.
– Andra städer har mycket mer utbud när det gäller restauranger, uteserveringar och uteliv. Vi är ändå en storstad och borde ha mer att bjuda på än vad vi har i dag.
Med tanke på att vädret inte har varit det bästa för uteservering, mer än några enstaka dagar, än så länge så känner han sig lugn.
Blir det infravärme ovanför uteserveringen?
– Nej, det tycker jag inte passar in i min stil på restaurangen. Jag har inte funderat så mycket på det, jag hoppas på bra väder med sol och värme. Om det blir något så blir det gasolvärmare.
Han stegar upp ytan utanför restaurangen.
– Den blir rätt stor va? Sen går uteserveringen ända ut till stolparna i vägen.
Texas longhorn har haft öppet i lite över en månad och Ali Kanat säger att de först kommit i gång ordentligt under de senaste veckorna.
– Jag vill säga att det har gott väldigt bra, men med lite strul under första veckan då man skulle börja lära sig rutiner. Men nu går det bra och jag känner att vi är inkörda, menar Ali Kanat och avslutar:
– Jag är glad, vädret har inte varit så topp så det kommer folk även om jag inte har uteservering, än. Folk uppskattar att vi bara har svenskt kött, riktiga köttätare känner skillnad mot kött som transporterats långt.