Nya skylten blev också felstavad

Nja, nog ändrades både stavning och textdisposition när den tillfälliga vägskylten i korsningen Gillbergavägen/Engelbrektsgatan gjordes om – men rätt blev det inte. "Korrekturet i ansökan såg bra ut och jag vet inte hur det kunde bli knas igen", säger kommunens trafikingenjör Arto Sipola.

Nej, det blev inte rättstavat på den nya vägskylten heller.

Nej, det blev inte rättstavat på den nya vägskylten heller.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2024-04-05 12:29

Under onsdagen uppmärksammade tidningen Energi och miljö, som utför ett planerat fjärrvärmearbete i korsningen Gillbergavägen/Engelbrektsgatan, om att den tillfälliga vägskylten som placerats ut innehöll flera felaktigheter. 

Förutom motsägelser och stavfel hänvisade den till en alternativ färdväg i småländska Markaryd.

Peter Björnehag, samordnare på Energi och miljö, berättade då för tidningen att de som brukligt skickat in en ansökan om arbetet till kommunen och att entreprenören Ramudden därefter ansvarar för såväl avspärrning som skyltning. 

– Det får jag kolla och om det stämmer får de ta och ändra så att det blir rätt, sa han på onsdagseftermiddagen.

Redan på torsdagen var skylten bytt och möjligtvis lite mer begriplig – men med en rad nya fel.

undefined
Nja, lite tydligare än första skylten och ett stavfel mindre – men två återstår.

Nu hade Tegnérgatan förvisso välsignats med en accent, men över fel bokstav och Gillbergavägen blivit Gillbergarvägen.

Tidningen har tagit del av det textkorrektur som Energi och miljö skickat in i sin ansökan till kommunen och det ser korrekt ut från början.

Trafikingenjören Arto Sipola, drar på mungiporna när tidningen ringer och säger att det inträffade tillhör ovanligheterna.

undefined
Arto Sipola är trafikingenjör på Eskilstuna kommun.

– Jag vet inte om den första skylten som blev fel var ett måndagsexemplar, men vid den andra måste någon ha tagit sovmorgon eller varit väldigt trött.

Han säger att det brukar bli rätt från början och att syftet med tillfällig skyltning är att trafiken ska flyta på så smidigt som möjligt.

– Om det är något som brukar fela så är det att storleken på skylttexten blir för liten. Vi vill gärna att bokstäverna ska vara minst tio centimeter höga så att bilisterna kan läsa dem i farten.

– Ibland tar vi en tur ut och tittar hur skyltningen ser ut, men jag är osäker på om det gjorts i det här fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!