Eskilstunaprofilen utsatt för frÀck stöld

Lennart "Lelle" Jansson, 75, Àr förbannad. Under torsdagen snodde nÄgon hans kÀpp. "Vad fan ska man med en kÀpp till?", sÀger han.

Eskilstunaprofilen Lennart Jansson har blivit av med sin kÀpp.

Eskilstunaprofilen Lennart Jansson har blivit av med sin kÀpp.

Foto: Robin Folkö

Eskilstuna2024-06-14 14:10

Lennart "Lelle" Jansson, pappa till förre Guifspelaren Jimmy Jansson, Àr en stor profil i bÄde handboll- och DjurgÄrdenkretsar.

Men under torsdagen blev 75-Ärige "Lelle" utsatt för en frÀck stöld uppe vid Eskilstuna centralstation.

Efter att ha parkerat sin permobil för att ta tĂ„get bröt sig nĂ„gon in i ett lĂ„st utrymme pĂ„ permobilen – och snodde Lennart Janssons hopfĂ€llbara kĂ€pp som lĂ„g i den lĂ„sta lĂ„dan.

– Jag Ă€r sĂ„ förbannad. I morse (lĂ€s fredag) nĂ€r jag vaknade hade jag ingen kĂ€pp. Vad fan ska man med en kĂ€pp till? Det mĂ„ste vara en gammal man som snott den, unga mĂ€nniskor behöver ju ingen kĂ€pp, sĂ€ger Lennart Jansson. 

– Det Ă€r ju ingen dyr grej, men jag kan heller inte köpa nĂ„gon ny utan mĂ„ste bestĂ€lla en pĂ„ nĂ€tet. SĂ„ jag kan inte ha nĂ„gon hopfĂ€llbar kĂ€pp pĂ„ ett tag nu.

Hur klarar du dig utan kÀpp?

– Det Ă€r svĂ„rt, jag har alltid kĂ€pp nĂ€r jag gĂ„r. Nu fĂ„r jag hĂ„lla mig i vĂ€ggarna i stĂ€llet. Jag har köpt en permobil sĂ„ jag kan ju ta mig runt, men det Ă€r problem nĂ€r jag behöver gĂ„ i affĂ€rer för att handla och sĂ„. Jag har en annan kĂ€pp, men den kan jag inte vika ihop och ha med mig i permobilen, sĂ€ger han.

IfrÄn det lÄste utrymmet pÄ permobilen stals Àven Lennart Janssons DjurgÄrdenhalsduk.

– SĂ„ det Ă€r ju ingen hammarbyare eller AIK:are som brutit sig in i permobilen i alla fall. Det mĂ„ste vara en djurgĂ„rdare och sĂ„ mĂ„ste det vara en gammal man, skojar (?) Jansson. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!