Rekordhög läsning på ekuriren.se: "Slår magisk gräns"

Under förra veckan nåddes en tung digital milstolpe på ekuriren.se då antalet sidvisningar av inloggade betalande prenumeranter passerade en miljon.

Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning är glad över rekordsiffrorna på ekuriren.se.

Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning är glad över rekordsiffrorna på ekuriren.se.

Foto: NTM

Eskilstuna2023-04-24 13:17

Förra veckan lästes artiklarna på ekuriren.se, det vill säga Eskilstuna-Kurirens digitala sajt, en miljon gånger av våra betalande prenumeranter. Det är ett nytt rekord.

– Det är fantastiskt att vi slår den här magiska gränsen för inloggade sidvisningar. Vi har en stark utveckling bland våra digitala läsare och sedan vi testade med dygnspass har vi dessutom fått många nya yngre läsare. Det bådar gott inför framtiden, säger Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren.

Sidvisningar innebär som benämningen antyder, att en sida på ekuriren.se laddas och visas. Varje unik besökare på sajten läser normalt flera artiklar vilket under förra veckan alltså genererade en miljon sidvisningar från inloggade prenumeranter.

Händelsenyheter och brott intresserar generellt många läsare och förra veckan var inget undantag. Bland de artiklar som lockade till mest läsning veckan som gick fanns ekuriren.se:s liveflöde med kortare texter om så kallade blåljushändelser som exempelvis trafikolyckor och bränder. Många tog även del av nyheterna kring dödsskjutningen i Fröslunda samt den stora intervjun med familjen till den 18-årige pojke som mördades utanför Rekarnegymnasiet på skärtorsdagen.

De nya turerna med anledning av regiondirektörens avgång fick också mycket läsning liksom rapporteringen från Eskilstunas stora näringslivsgala EN23.

Nyheter om lokala butiker, restauranger, var man kan fira valborg och läget på våra vägar väckte också prenumeranternas intresse under förra veckan.

undefined
Under Eskilstunas näringslivsgala EN23, delade chefredaktör Eva Burman ut Affärslivspriset till Goran Raundusi, vd Rojan Food AB.
Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.
Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!