Vid Nybron håller skalet till den nya, permanenta restaurangen på att byggas.
När tidningen i februari rapporterade om projektet sa Daniel Varli att en optimistisk målsättning var att öppna i slutet av maj. Han hoppas fortfarande på att kunna öppna vid den tidpunkten.
– Vi håller tidsplanen, men det är mycket kvar, säger Daniel Varli.
För att påskynda byggprocessen så att tidplanen kan hållas gjorde han i början av april en anmälan till kommunen om ändringar av hur av byggnadens fasad och tak ska utformas. Väggarna kommer enligt anmälan att bestå av puts i stället för av trä.
– Man påskyndar processen och vi tycker nog att det blir finare med lite puts med just den färgen som vi har valt, säger Daniel Varli.
Fasaden kommer att få en ljusare nyans av mellangrå färg än vad som ursprungligen var tänkt.
– Vi känner att den här färgen som vi har valt smälter in just i den miljön eller området, säger Daniel Varli.
Taket kommer att bestå av betongpannor i stället för av papp.
– Tanken är fortfarande att öppna i slutet av maj eller början av juni om inget drastiskt händer med bygget. Det är målsättningen.
Daniel Varli är restaurangchef på Basilica Tuna park. Han har tidigare sagt att den nya å-restaurangens koncept ska vara allt från god mat och drinkar bubbel till musik. Han har ännu inte något klart namn på restaurangen som han vill gå ut med.
– Jag kan berätta det i ett senare skede, säger han.