Unik satsning i centrum: "Finns inte någon annanstans i Sörmland"

I Eskilstuna centrum växer en butik fram i Pastahuset Parmasonis tidigare lokaler.
Malek Dowm öppnar en butik – med en unik satsning på kryddor.
– Jag har sikte på att kunna öppna i mitten av november om allt går som tänkt, säger han.

"Här i Sverige köper vi nästan allt i förpackningar. Det är extra bra smak på allt när man får det färskmalet. Sen är det är mycket bättre att köpa färska kryddor än färdigförpackade som kan ha legat länge innan de ens kommer till butik", säger Malek Dowm som öppnar butiken Joz och los för att bland annat sälja färskmalda kryddor.

"Här i Sverige köper vi nästan allt i förpackningar. Det är extra bra smak på allt när man får det färskmalet. Sen är det är mycket bättre att köpa färska kryddor än färdigförpackade som kan ha legat länge innan de ens kommer till butik", säger Malek Dowm som öppnar butiken Joz och los för att bland annat sälja färskmalda kryddor.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2024-10-27 10:44

Nyheten i korthet

  • Malek Dowm, tidigare restaurangägare, planerar att öppna en unik butik i Eskilstuna centrum, i de tidigare lokalerna för Pastahuset Parmasoni.
  • Butiken, som ska heta Joz och los, kommer att sälja färska malda kryddor, ett stort sortiment av nötter och färskmalet kaffe, samt andra sötsaker och örtteer.
  • Dowm tror att butiken, som han hoppas kunna öppna i mitten av november, kommer att vara den enda av sitt slag i Sörmland och riktar sig till både privatpersoner och restauranger.

Nu har Pastahuset Parmasoni stängt för gott. 

I stället för restaurang ska Malek Dowm bygga om och inreda för att öppna en butik med namnet Joz och los, som betyder valnöt och mandel.

Det är en butik med satsning på färska malda kryddor.

– Vi ska satsa på färska kryddor som vi maler på plats, man kan givetvis även köpa dem hela om man vill det. Det andra är ett stort sortiment av nötter, alla sorter man kan tänka sig färska i lösvikt. Det tredje är färskmalet kaffe, förklarar Malek Dowm.

undefined
Malek Dowm öppnar butiken Joz och los, som betyder valnöt och mandel.
undefined
Kryddor ska malas på plats i den nya butiken.

Dowm förklarar att restaurangen nu har stängt och att han inväntar en container med varor och inredning från Medelhavet.

– När allt kommit hit ska vi lasta ner och placera inredningen. Jag hoppas och tror att det kan ta en vecka efter att vi fått hit vår container. Containern packas nu och det tar cirka två-tre veckor att få hit den.

Han konstaterar att sådana här sorts butiker är väldigt vanliga utomlands och att det saknas i Eskilstuna.

– Här i Sverige köper vi nästan allt i förpackningar. Det är extra bra smak på allt när man får det färskmalet. Sen är det är mycket bättre att köpa färska kryddor än färdigförpackade som kan ha legat länge innan de ens kommer till butik.

undefined
"Här i Sverige köper vi nästan allt i förpackningar. Det är extra bra smak på allt när man får det färskmalet", menar Malek Dowm.

Dowm förklarar att satsningen är unik.

– Jag tror verkligen på det här, jag tror inte det finns någon liknande butik i hela Sörmland.

undefined
Sarem Abdo serverade pasta på Pastahuset Parmasoni i 12 år, nu fortsätter han arbeta i Malek Dowms nya satsning, Joz och los.

Han börjar med att anställa två-tre personer som ska driva butiken.

– Jag öppnar lugnt och får se om det blir fler med tiden. Jag har sikte på att kunna öppna i mitten av november om allt går som tänkt, säger Dowm.

undefined
Malek Dowm öppnar butik i Eskilstuna centrum, i lokalerna där Pastahuset Parmasoni tidigare låg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!