Flera boende vid Frejastråket är kritiska till informationsbristen kring breddningen av gångvägen, som har orsakat dammoln sedan i maj.
– Det var nästan 30 grader varmt och de som bor längst ner kunde inte öppna fönsterna, säger Kristina Lilliesköld.
– De börjar klockan sju, så man blir arg och trött varje morgon. I dag har det bara kommit två billass med jord som tur är, säger Kristinas man, Tommy Pettersson.
Paret är glada att vägen görs i ordning så att de med rullatorer och andra svårigheter kan promenera där på vintertid, men de ser också brister med upprustningen.
– Även om de snöröjer får de inte bort all halka. Det ska sandas och troligtvis saltas, och det går ju ner i vattnet när det smälter eftersom det inte finns brunnar här, säger Tommy Pettersson.
Kristina Lilliesköld tycker synd om skolbarnen som hon många gånger har sett plocka blommor vid stigen där det nu ligger jord.
– Vitsen med den här strandpromenaden är att det är ett stycke vild egen natur, och inte tillrättalagt, säger hon.
– Här fanns det benved, en buske som i princip är fridlyst. Den var utmärkt med plastband runtomkring, så det skulle synas, men det togs inte hänsyn till det, säger Tommy Pettersson.
Paret känner sig inte respekterade av kommunen. De säger att de har fått till svar att "vi har ingen skyldighet att informera er", när de ringde till kommunen med sin kritik.
– Och när vi fick kontakt med ekologen sa hon att hon jobbade sin sista vecka, säger Tommy Pettersson.
– Vi är inte här för kommunens anställda utan det är tvärtom, säger Kristina Lilliesköld.
När tidningen kontaktar Anders Ekman, stadsmiljöchef på kommunen, angående kritiken om bristande information låter det annorlunda.
– Jag önskar att man hade svarat de boende på Frejastråket på ett annat sätt. Själv hade jag inte svarat så om de ringde mig.
Ekman menar att kommunen har en intention att kommunicera så mycket de kan.
– Det hade kanske varit bra att lägga ytterligare information i brevinkastet, men vi hade inte väntat oss sådan kritik, säger han.
Går projektet i linje med kommunens satsning En vild idé?
– Nej, men man kan inte ha en vild idé överallt, och här låg trygghet högst på agendan. Under breddningen har det dock lämnats en del stockar som ska fungera som insektshotell, berättar Anders Ekman.
– Vi nappade på medborgarförslaget att bredda gångstråket. Det blir jättefint och den breda massan verkar uppskatta det, säger stadsmiljöchefen Anders Ekman.