Välkända hamburgerkedjan redo att servera

Den hamburgerälskande delen av Strängnäs befolkning har nu ytterligare ett besöksmål. Under fredagseftermiddagen slår restaurangen Brödernas upp dörrarna för första gången.

Områdeschefen Jacob Dahlberg och restaurangchefen Moa Wester ser med spänning fram emot att öppna.

Områdeschefen Jacob Dahlberg och restaurangchefen Moa Wester ser med spänning fram emot att öppna.

Foto: Albin Persson

Strängnäs2022-04-29 12:13

– Vi har inte grundrenoverat någonting, men man kan säga att vi har klistrat om och satt vår stämpel på lokalen, säger områdeschefen Jacob Dahlberg.

Som tidningen tidigare rapporterat har hamburgerkedjan haft siktet inställt på staden under en längre tid. I januari blev det klart att den skulle flytta in i Sibyllas gamla lokaler vid Solberga och på fredagsmorgonen var arbetet i full gång med att bli klar med det sista innan eftermiddagens premiäröppning.

– Det kommer vara ett enklare koncept på den här restaurangen mot hur vi har på de andra som är mer à la carte. Här behåller vi drive-in och har beställning över disk – men vi vill inte heller ha snabbmatskänslan, för vår produkt är inte snabbmat.

undefined
Drive in-luckan blir kvar från den tidigare restaurangen, visar Moa Wester.

Vilka är er målgrupp?

– Unga, gamla, par – alla kan komma. Men vi kommer såklart rikta in oss mot folk som är på resa och även vilja dra nytta av handelsplatsen. Men vi hoppas att andra ska komma eftersom Strängnäs är en så het sommarstad.

Även om det fortfarande är ett antal timmar kvar till öppning när tidningen kommer på besök, så menar Jacob Dahlberg att han märkt av ett stort intresse hos Strängnäsborna.

– Vi har varit här i några dagar och det har varit folk som kommer och rycker i dörren och är nyfikna.

Chef för den nya restaurangen blir 22-åriga Moa Wester från Stallarholmen. Hon anställdes för tre veckor sedan, utan tidigare erfarenhet från restaurangvärlden.

undefined
Fastigheten i sig är densamma men inredningen har fått sig en rejäl "face-lift".

– Det blir ett helt nytt spår för mig, säger hon.

Hur känns det att öppna restaurangen?

– Det är lite nervöst men det är fett kul att det händer lite grejer. Det passar bra att vi öppnar när det närmar sig sommaren så jag tror att det kan bli riktigt bra.

Samtliga ur personalstyrkan är nyanställda och kommer från närliggande områden.

– Vi har inte några säkra svar på hur vi ska jobba eftersom just den här restaurangen är lite annorlunda, med ett annorlunda koncept. Så vi måste hitta vårt eget sätt att få det att rulla på bra, säger Moa Wester.

Kan det finnas en risk att Strängnäsbor som hade hoppats på bordsservering i restaurangen kan bli besvikna?

– Det är svårt att säga, vi har ju inte öppnat så många restauranger med det här konceptet. Men jag tror att vår produkt är så pass stark att folk kommer för den. Det är inte ett typiskt hamburgerhak det här, det är någonting annat, säger Jacob Dahlberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!