Sibyllarestaurangen i Strängnäs stod klar hösten 2014 och innebar elva nya arbetstillfällen. Men satsningen höll inte och sedan i somras har restaurangen stått tom. Nu hägrar dock nytt liv. Bröderna Mathias och Mikael Carlsson, boende i Uddevalla respektive Örebro, står tillsammans med sina familjer bakom satsningen på "nya Sibylla" i Strängnäs.
– Restaurangen ligger bra vid ett handelsområde och det finns potential att plocka kunder från vägen. Strängnäs har potential och vi vet att vi kan göra det bra mot vad det var innan, säger Mathias Carlsson.
Bakgrunden till satsningen är att bröderna i mitten på augusti svängde av från E20 vid Strängnäs för att äta mat efter ett besök i Stockholm. Då såg de Sibyllarestaurangen stå tom och ett frö såddes.
– Det var en ren slump att vi snubblade över det här läget, säger Mathias Carlsson.
Mikael Carlsson driver sedan tidigare en Sibyllarestaurang i Hallsberg och brödernas mål är nu att tillsammans utöka med flera restauranger, en av dessa i Strängnäs. Mathias Carlsson har en bakgrund i reklambranschen och driver i dag en eventbyrå med inriktning mot handelsplatser. Det kommer att märkas på Sibylla i Strängnäs menar han.
– Vi har en strategi som vi känner oss trygga med. Kommunikation är nyckeln, vi kommer göra roliga aktiviteter vid våra restauranger och skapa ett helt annat engagemang än vad folk är vana vid. Vi har haft aktivitetsdagar på restaurangen i Hallsberg med väldigt bra resultat, säger Mathias Carlsson.
Bra kvalitet och trevligt bemötande ser Mikael Carlsson som andra nyckelfaktorer för att få verksamheten att lyckas.
– Folk älskar Sibylla. De har funnits sedan 1934, före Max och McDonalds. Sibylla är orginalet och det ska vi vara stolta över, säger Mathias Carlsson.
Just nu pågår rekrytering av personal till restaurangen i Strängnäs. En restaurangchef, fyra till fem deltidsanställda och lika många timanställda är det som gäller i förstaläget. Om verksamheten går bra är målet att öka på antalet anställda efter hand.
När planerar ni att kunna öppna?
– Det beror på personalrekryteringen. Allt handlar om att ha rätt nyckelspelare på plats och att vi ska känna oss trygga i det. Vi kommer ha personal från Hallsberg med vid uppstarten. Målet är att kunna öppna i mitten på december eller någon gång i januari, säger Mathias Carlsson.