Han är nya restaurangchefen hos Strängnäs golfklubb

Jonathan Sandelius från Länna var i färd med att avsluta sin första säsongsanställning i Härjedalsfjällen när det kom ett lätt desperat samtal från Strängnäs goflklubb. "De ville att jag skulle komma ner direkt och börja jobba", berättar 19-åringen.

Jonathan Sandelius, 19-årig nyrekryterad restaurangchef på Strängnäs golfklubb. "Är jättemotiverad".

Jonathan Sandelius, 19-årig nyrekryterad restaurangchef på Strängnäs golfklubb. "Är jättemotiverad".

Foto: Lars Kilström

Strängnäs2024-05-08 11:11

Nyheten i korthet

  • Jonathan Sandelius, 19 år, har utsetts till restaurangchef på Strängnäs golfklubb efter ett "desperat" samtal från klubben.
  • Sandelius och en köksansvarig sköter nu klubbens restaurangverksamhet, en lösning som uppstått sedan klubben haft svårt att hitta en restauratör trots flera annonseringar.
  • Golfklubbens restaurang återöppnade den 1 maj och planerar att utöka menyn och personalstyrkan under säsongen.

Några dagar senare hade han intervjuats och utsetts till restaurangchef.

Tillsammans med en köksansvarig är det nu tonåringen som sköter krogverksamheten.

Tanken var ju att Strängnäs GK skulle hitta en restauratör.

Annonsen har legat ute flera gånger.

– Vi hade flera intressenter, men utan att nå ända fram, säger klubbchefen Per Magnusson.

undefined
Lännakillen Jonathan Sandelius kommer direkt från säsongsjobb i fjällvärlden till restaurangen på Strängnäs golfklubb.

Annonseringen förde dock det goda med sig att några personer anmälde intresse för att jobba på restaurangen.

En av dem var alltså Jonathan Sandelius.

– Det känns bara roligt, att få ansvar. Jag känner mig jättemotiverad, berättar restaurangchefen.

Banan öppnade 30 april och dagen efter hade även krogen årspremiär.

– Vi har anställt två personer. Det är det konceptet som gäller tills vidare, säger Per Magnusson:

– Jag tror knappast att någon restauratör hör av sig nu när säsongen redan börjat. Däremot ska vi rekrytera mer personal. Det kommer att gå åt under framför allt sommaren. Vi kan ju inte gå runt på två man hela tiden.

undefined
Per Magnusson och Mona Källbäck, klubbchef respektive styrelsledamot i Strängnäs GK, gläds åt att restaurangen kunde öppna 1 maj.

Än så länge funkar det bra då Jonathan Sandelius och hans kollega, som avböjt att vara med i tidningen, jobbar 8.00–17.00. Köket öppnar vid elvatiden.

– Det är ju lite av en mjukstart, anser Per Magnusson.

Tills vidare finns bara en dagens rätt. Antalet kommer att fördubblas inom några veckor, är planen. Fokus ligger på husmanskost. En à la carte-meny är också framtagen. Tidningens reporter får veta att högrevshamburgare varit en succé så här i uppstarten.

– Vi två som jobbar här gör beställningarna tillsammans, berättar Jonathan Sandelius som bland annat ansvarar för kioskverksamheten.

– Golfarna är väldigt nöjda med att vi nu erbjuder service. Alla vet nog inte om att restaurangen är igång, vi har inte annonserat så mycket. Vid bättre väder ökar ruljangsen. När vi får sommarlov och semestrar blir det rush här, fortsätter han.

undefined
Stekta ägg till pyttipannan förbereds i köket på Strängnäs GK.

På gymnasiet gick han hotell- och turismprogrammet i Eskilstuna. Under loven arbetade han på golfkrogen på Gripsholms golfklubb.

– Så nu har vi värvat därifrån, skojar (?) Per Magnusson, väl medveten om att Mariefredsbanan den här säsongen står utan riktig restaurangverksamhet.

Jonathan Sandelius och hans vapendragare i köket, som är en erfaren kock, är anställda till och med 30 september.

– Det kan ju bli så att de vill fortsätta i höst. Och vi vill ha våra lunchgäster tillbaka, säger klubbchefen.

Karta: Strängnäs golfbana (Strängnäs Golfklubb)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!