Duon lärde känna varandra och blev goda vänner då de arbetade på ett hotell i centrala Eskilstuna.
Möjligheten att göra något tillsammans dök upp tidigt i höstas, då det tidigare kaféet på Trädgårdsgatan 1 i Strängnäs låg ute till försäljning.
– Jag är big boss och fröken är min kock, säger Angelo Engberg med glimten i ögat.
De allra första lunchgästerna togs emot den 9 december.
Drygt en månad senare tycker Helen och Angelo att de hunnit skaffa sig ett gott rykte.
Inriktningen är på svensk husmanskost med rätter som kalops, wallenbergare och raggmunk.
Planen har hela tiden varit att skaffa serveringstillstånd och därmed även kunna erbjuda à la carte på kvällar och helger.
Angelo Engberg hoppas att papperna ska vara klara nästa månad.
– Vi är redo att arbeta 24/7. Det här är både vår framtid och vårt nöje, konstaterar den 47-årige Eskilstunabon.
– Jag hoppas att vi kan samarbeta lokala leverantörer av till exempel mälarfisk och grönsaker, berättar Helen Jokiranta som har en tydlig idé kring hur a la carte-menyn ska se ut:
Det blir tre förrätter, sju huvudrätter och tre desserter.
– Att leva på enbart luncher går inte. När vi fått in tillräckligt med pengar kan vi ha timanställd personal. Jag vet redan vilka jag ska tillfråga, berättar Angelo Engberg.
Han äger sig vara en allätare, medan Helen pekar ut wallenbergare med potatismos som en personlig favorit.
– Att jag gillar mat beror på att min mamma var så duktig i köket. Därför blev jag aldrig någon blompinne, säger Angelo Engberg och skrattar.
Restaurangen skulle i nuläget kunna servera drygt 30 gäster samtidigt. Till våren blir det även möjligt att använda uteserveringen på Trädgårdsgatan.
Angelo är en serviceinriktad person som gärna går runt och samtalar med gästerna. Såväl soppa som varmrätt och kaffe serveras vid borden.
– Helen kan också prata. Ibland hoppar hon in för mig där och ibland hoppar jag in för henne i köket. Vi är inte så blyga på jobbet ...