– Trycket är enormt. Även om vi försöker att vända och vrida på varenda minut måste vi tyvärr säga nej ibland till barn som vill börja här. Dessutom är det tre föreningar till som använder hallen, säger sekreteraren, tillika kanslisten, Malin Paulsson.
Fanny Mossberg är ordförande i SGF och tillsammans med Malin Paulsson ligger hon bakom det e-förslag som föreningen nyligen skrev till Strängnäs kommun.
I förslaget vädjar de om att kommunen ska ge gymnastiken en hall till:
"Den enda truppgymnastikhall som finns i kommunen räcker inte längre till för att möta behov och efterfrågan. Ge gymnastiken och föreningslivet i Strängnäs rätt förutsättningar och vi kommer att få fler barn, ungdomar och vuxna i rörelse vilket gynnar folkhälsan och lägger grunden till ett fortsatt aktivt liv", lyder en kort summering.
– Vi skulle gärna se en läktare också. Här kan ju inte ens föräldrar komma och titta och vi har inga möjligheter att arrangera tävlingar, säger Fanny Mossberg.
För enkelhetens skull föreslår SGF att en eventuellt ny hall också kan anläggas på Larslunda.
– Den nuvarande padelarenan som kommunen ämnar köpa hade varit ett alternativ, vi vet också att det finns tomträtter bredvid nya badhuset. Det kanske även är möjligt att bygga ut denna anläggning, säger Malin Paulsson.
Den nya idrottshallen som ska stå klar sommaren 2025 tror de bara skulle hjälpa marginellt.
– Där kommer det främst att bedrivas bollsporter, och vi måste ju även ha våra redskap tillgängliga och helst på samma plats, berättar Fanny Mossberg och Malin Paulsson.
När tidningen besöker hallen en kväll i oktober närmar sig klockan 19 och juniorgruppen ska inleda sitt träningspass, ett av fyra denna vecka.
– När vi ska gå in i hallen möts vi av en bomb. Det är barn överallt. Yngre barn alltså, säger Elvira Gudmundsson, 14, och förklarar därmed hur trångt den kan vara.
– Juniorgruppen är förhållandevis liten. Ju äldre de aktiva blir, desto mindre är grupperna. Vi har till exempel 100 barn födda 2016 och totalt 22 trupper, säger Malin Olsson.
Saga Hjernö-Christensen, 16, fanns med redan på "Thomastiden":
– Det här är en så mycket bättre hall. Man behöver inte ägna en halvtimme åt att hämta trampetter i ett förråd bakom några innebandymål.
– Men nu behöver vi en hall med större utrymmen.
Kvintetten vi träffar efterlyser också ett utrymme intill träningslokalen där man kan "hänga":
– Vi har ungdomar som är både ledare och aktiva. De tillbringar många timmar här och skulle behöva vara nånstans för att äta mellanmål och göra läxor, säger Fanny Mossberg.
En tjej som har arenan som sitt andra hem är Nathalie Wilson. 13-åringen är även ledare.
– Här befinner man sig som i en bubbla. Det är en annan värld. Du släpper allt annat!
I somras skrev tidningen om hur bökigt det är för fyra föreningar att dela på en hall.
"Skulle det finnas en utrustad hall till skulle jag bedriva effektivare träningar", sa Tilde Vinberg från Åkers IF:s gymnastiksektion som då hade två tider i veckan på Larslunda.
Anders Lexell, fritidschef i kommunen, har tidigare uttalat sig om problemet och även satt sig in i e-förslaget.
– Ett mycket bra förslag. Jag kan inte annat än hålla med. Men eftersom många barn åker från Åkers styckebruk eller Mariefred för att träna kanske en ny gymnastikhall skulle byggas i den delen av kommunen. Men Larslunda är förmodligen mest realistiskt.
– Min erfarenhet är att när det byggs nya anläggningar vill ännu fler börja idrotta, tillägger han.