AFC krävs på nästan en halv miljon av Ryssholms bolag

De ekonomiska turerna kring AFC Eskilstuna fortsätter. Nu kan vi avslöja att det nyligen inkom ett betalningsföreläggande till Kronofogden på 428 117 kronor från förre ägaren Alex Ryssholms företag. Och så sent som under tisdagen gjorde Kronofogden en utmätning, gällande en skatteskuld, från ett av AFC:s bankkonton.

AFC Eskilstunas grundare och tidigare ordförande Alex Ryssholms företag vill nu ha tillbaka pengarna som klubben lånat.

AFC Eskilstunas grundare och tidigare ordförande Alex Ryssholms företag vill nu ha tillbaka pengarna som klubben lånat.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON/Bildbyrån

Fotboll2024-05-28 14:54

I slutet av förra veckan kunde vi avslöja att AFC Eskilstunas alla lag stoppats från kommunens anläggningar på grund av en hyresskuld på drygt en halv miljon kronor. Vi har också avslöjat att den kenyanske landslagsstjärnan Michael Olungas akademi är nära att ta över klubben och i så fall gå in med fyra miljoner. 

Under måndagen utmätte Kronofogdemyndigheten 43 156 kronor från ett av AFC:s konton. Detta för en skuld till Skatteverket. För ett tag sedan inkom också ett betalningsföreläggande (något man gör för att få sitt krav fastställt) till "fogden". Det är klubbens förre ägare och ordförande Alex Ryssholms företag Busmarket Sweden AB som kräver tillbaka 428 117 kronor som AFC lånat. 14 maj blev klubben delgiven föreläggandet och hade fram till 24 maj på sig att agera på kravet. Därmed övergår det av allt att döma till en skuld och vid lunchtid på tisdagen hade i alla fall inga pengar kommit in till Ryssholms bolag.

– Jag har bidragit med jättemycket pengar till AFC men när det gäller företaget kan jag inte göra något. Det är två skilda saker och i företaget är jag bara delägare. Så det här handlar inte om en hämnd från mig om någon skulle tro det, absolut inte. Jag hoppas verkligen att klubben fortsätter att existera, säger Alex Ryssholm.

AFC:s ordförande Tommy Sundholm kommenterar de senaste uppgifterna:

– Vi jobbar alla stenhårt nästan dygnet runt med att hitta olika lösningar för att ordna upp situationen, skriver Sundholm I ett sms till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!