Skolad HIF-back kan bli AFC:s nästa nyförvärv

AFC Eskilstuna är ute och jagar spelare till kommande säsong då klubben ska börja om i Ettan. En av spelarna som de visar intresse för är en ytterback med bakgrund i Helsingborgs IF:s akademi. "Det finns konkret intresse", säger 22-årige Danijal Omanovic.

Högerbacken Danijal Omanovic var med och slog ut AFC ur Svenska cupen i våras. Nu kan han bli AFC:s nästa nyförvärv.

Högerbacken Danijal Omanovic var med och slog ut AFC ur Svenska cupen i våras. Nu kan han bli AFC:s nästa nyförvärv.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Fotboll2023-12-29 13:39

Sedan tidigare är det klart att ett stort antal spelare lämnat AFC efter att klubben åkte ur Superettan.

Arbetet med att bygga en ny trupp är igång men än så länge har klubben inte presenterat något nyförvärv frånsett förlängningen med 18-årige mittfältstalangen Naod Teklebrhan Ghebrekristos som under en månad stod helt utan avtal.

I dagsläget har AFC fyra A-lagsspelare under kontrakt – nämnde Teklebrhan Ghebrekristos, Aliyu Yakubu, Jeremia Vikingson samt målvakten Famara Touray.

Men nu kan det bli ytterligare en.

Helsingborgs Dagblad skriver att AFC rycker i högerbacken Danijal Omanovic.

undefined
"Det finns konkret intresse från AFC och jag är i förhandling med Eskilsminne", säger Danijal Omanovic.

22-åringen, som är fostrad i Helsingborgs IF, har de tre senaste säsongerna tillhört Eskilsminne som spelar i Ettan Södra. Den gångna säsongen gjorde han 22 matcher i serien och drog på sig tre gula kort.

Men enligt uppgifter vill Eskilsminne behålla Omanovic.

– Det finns konkret intresse från AFC och jag är i förhandling med Eskilsminne, säger 22-åringen till tidningen och fortsätter:

– För tillfället är Eskilsminne prio ett med tanke på det jag har på bordet. Jag har pratat med några klubbar till, men det har inte varit jättekonkret. Det har först och främst varit division 1-klubbar åt norra hållet.

I dagarna har det även blivit klart att de tidigare AFC-spelarna Jesper Modig och Ali Suljic fortsätter sina karriärer i Örebro respektive Östersund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!