Stenkvista slog Järna hemma

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Stenkvista, som vann hemma mot Järna med 2-1 (1-0) i division 6 Södermanland nordöstra herr i fotboll på fredagen.

Stenkvista GoIF vann mot Järna

Fotboll2024-07-05 21:12

- Vi startar med en tidigt 1-0 av Oskar Bäckman som är helt själv på en frispark och får fram pannan. Sedan är det Järna som hela matchen vill spela och styra och vi faller bakåt och jobbar för varandra vilket är anledningen att vi vinner matchen, vi tar fram hjärtat helt enkelt, kommenterade Stenkvistas tränare Anton Alsén.

Stenkvista fick en bra start på matchen. Oskar Bäckman gjorde målet, redan i sjätte minuten. Direkt efter pausen ökade Alexander Mellqvist Stenkvistas ledning.

I 72:a minuten reducerade Loke Pettersson Sellbrand för Järna. Fler mål än så blev det inte för Järna.

Stenkvista har två segrar och tre förluster och 11-11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Järna har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 18-7 i målskillnad. Det här var Stenkvistas andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Stenkvista nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Järna är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Stenkvista är Nya Södertälje. Lagen möts fredag 9 augusti 19.30 på Geneta Sportfält KG 1.