Medlemmarna fick svar – politikern positiv efter mötet

Turbulensen kring knarkhärvan ventilerades flitigt i samband med Lindens årsmöte samtidigt som medlemmarna fick ställa frågor till klubbens styrelse. En som närvarade vid mötet var Moderaternas Jari Puustinen som tidigare riktat skarp kritik mot klubben. "Linden tar det här på största allvar", säger han.

Moderaternas lokala toppolitiker Jari Puustinen ger svar efter Lindens årsmöte som ägde rum under tisdagskvällen.

Moderaternas lokala toppolitiker Jari Puustinen ger svar efter Lindens årsmöte som ägde rum under tisdagskvällen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2024-06-12 20:05

Under tisdagskvällen höll Linden sitt 80:e årsmöte och bland de drygt 40 medlemmarna låg det efteråt stort fokus på den knarkhärva som florerat i klubben och som tidningen skrivit om den senaste tiden.

En av personerna som var på plats var Moderaternas lokala toppolitiker Jari Puustinen som i samband med avslöjandet i slutet av maj riktade skarp kritik mot klubben.

– Om klubben haft vetskap om det här under längre tid och inte agerat så bör styrelsen fundera på hur man hanterat den här situationen och ta sitt ansvar, sa han då i en intervju med tidningen.

Puustinen, som var mötesordförande under årsmötet, fick ta emot en del frågor kring hans kritik men var tydlig med att han står för det han sagt. 

Dock fick Jari Puustinen en annan känsla med sig när han lämnade Sméhallens lokaler.

– Efter årsmötet hade vi en frågestund med alla medlemmar kring händelsen som varit i Linden den senaste tiden. Medlemmarna fick ställa frågor och styrelsen svarade och berättade vad som hänt och vad som sker framåt. Klubben var väldigt transparenta och det var ett bra möte, säger han.

Fick du klarhet i när klubben fick vetskap om de här fallen i knarkhärvan?

– Jag har fått en förklaring av klubben kring detta som jag är tillfredsställd med.

Så du fick de svar du ville ha?

– Ja, det måste jag säga. Linden tar det här på största allvar och kommer ha möten med kommunen och jobbar väldigt intensivt med de här frågorna. Det handlar om utbildningar, kontrakt, vad lagstiftningen säger och hela den här biten med drogtester. Linden ser över hela paketet på ett annat sätt nu med inblandande parter som bland andra RF Sisu, säger han och fortsätter:

– Det är mycket skattepengar som vi lägger in som föreningsstöd och ishallen ägs av kommunen och då ska vi ha tuffa krav mot de som får ta emot skattemedel, likväl som att de har krav på oss att vi ska sköta hallen på ett bra sätt, ha bra is och bra personal. Det är ett givande och tagande men då måste man också våga prata med föreningslivet om frågor som rör alkohol och droger. Det glädjer mig att de inte lagt någon blöt filt över det här och säger att det löser sig, utan nu vet vi att det händer saker och det är det positiva.

Tidningen har sökt Lindens ordförande för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!