Lokala socialdemokratin skämmer ut sig

Ett taffligt försök att häckla sina motståndare, så beskriver insändarskribenten kommunstyrelseordförandens anförande i fullmäktige nyligen.
Ett taffligt försök att häckla sina motståndare, så beskriver insändarskribenten kommunstyrelseordförandens anförande i fullmäktige nyligen.

Insändare 17 februari 2023 07:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man blir bekymrad när kommunstyrelsens ordförande stegar upp i talarstolen och ägnar ett flera minuter långt anförande åt att med stor tafflighet häckla sina politiska motståndare. Det är en nivå som man skulle önska var passerad i SSU och när fullmäktiges ordförande fnittrar som en skolflicka åt det uppenbart olämpliga gör det saken än värre. Den lokala socialdemokratin skämmer ut sig.

Den lokala ledningens omdöme är helt enkelt trasigt. Den 13 februari publicerade Socialdemokraterna en andra debattartikel om gängkriminalitet. I avslutningen på artikeln har man ingen invändning mot att liknas vid den i DDR fruktade underrättelsetjänsten Stasi. Man har i målande beskrivningar förklarat att ändamålet helgar medlen och att det således är önskvärt med avlyssning på skolor, angiveripengar och hemliga kameror.

Det eklektiska och känslovallande resonemanget för dessa åtgärders effektivitet saknar tråkigt nog all underbyggnad utöver artikelförfattarnas önskan att framstå som handlingskraftiga. Om skribenterna inte bara målade en dystopisk bild av en uppväxande fientlig ungdom och istället ägnade utrymme till de troligen inte obetydliga juridiska problem som omger dessa metoder skulle artikeln kanske öka lite i intresse. Men inte, det är således endast populism och dåligt omdöme. Man måste även ställa sig frågan om partiet centralt skulle ställa sig bakom dessa ”Stasi-metoder”?

Det finns forskning i ämnet och det finns modeller för olika arbetsmetoder som skulle kunna refereras. Det skulle höja debattens nivå och inte släpa ner Socialdemokratin i samma kaninhål som Sverigedemokratin, man kan nog få låna jordglober ändå. Och tro mig – alla vill få slut på skjutandet!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa