Skolchefens uppläxning av ungdomar inte saklig

Kritiken var riktad mot politikerna, inte mot lärarna, menar insändarskribenten apropå skolchefens svar på Unga Strängnäspartister.

Kritiken var riktad mot politikerna, inte mot lärarna, menar insändarskribenten apropå skolchefens svar på Unga Strängnäspartister.

Foto: Berit Roald/TT

Insändare2023-04-26 08:14
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Mina medarbetares arbete beskrivs respektlöst", EK 22/4. Den kritik som framfördes i "Den gode, den onde och Strängnäs skola" (EK 14/4) var riktad mot politiker som inte tar ansvar för den havererade skolan och byter ut de höga tjänstemän som inte lyckats vända skeppet. Ingenstans kritiseras lärare och andra medarbetare som arbetar direkt med elever. Inte ens i anekdoten om mobbning är det läraren i scenen som kritiseras av skribenterna.

Självklart är det jobbigt att få skarp kritik riktad mot ens egen prestation offentligt, men jag gissar att Tony Lööw aldrig skulle ha läxat upp vuxna skribenter på det sätt som här gjordes. Du har inte bara valt en mästrande ton, men också försökt att vrida orden till att gälla dina medarbetare i stället för dig själv och huvudmannen. Att inte diskutera problem i kommunal verksamhet är oansvarigt och din inställning till denna debatt är skrämmande odemokratisk.