Tommy Persson vill inte se skogen för alla träd

Insändare 15 november 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Insändare av Tommy Persson, Barva den 8 och 10 november. 

Tommy Persson i Barva är en sann anhängare av SD som inte ser skogen för alla träd, det vill säga han är så uppslukad av detaljerna i Tidöavtalet att han inte ser helhetsbilden nämligen att Ulf Kristerssons enda möjlighet att bli statsminister var att låta SD diktera villkoren i Tidöavtalet med marionetterna, M, KD och L. Ett SD med rötter i rasistiska och nationalistiska partier och influenser från sådan strömningar finns uppenbarligen även i dna hos många av dagens SD ledamöter. 

Björn Söder, SD-topp och OSSE-ordförande vill stoppa statliga bidrag till människorättsorganisationen Civil Rights Defenders. Även riksdagsledamoten Martin Kinnunen är kritisk. Detta efter att organisationen i en rapport anmärkt på delar av Tidöavtalet. - Det här är väldigt allvarligt. Den hösta ledningen i SD, båda sitter i partistyrelsen, upprörs över vår sakliga kritik och hotar med repressalier säger citat John Stauffer på Civil Rights Defenders.

Istället för att angripa Arne Jonsson (C) för att han visar civilkurage och kritiserar det inflytande som SD har på marionettpartierna M, KD och L i Tidö-avtalet bordeTommy Persson i Barva förstå konsekvenserna. Jag måste säga att Tommy Persson gör en sanslös analys av hot och hat och dess påverkan på samhället och menar på fullt allvar att hot och hat aldrig kommer till handling?

Jag behöver bara nämna följande citat från pågående rättegången mot Theodor Engström citat: Engström talade med hög och klar röst när han sa att han, enligt honom själv, ”sitter i en pågående lynchningsprocess som kommer att pågå resten av livet”. Theodor Engström ombads i rätten att berätta hur saker och ting gick till före misstänkta mordet på Ing-Marie Wieselgren. Engström sa att han gick in i Almedalen den dagen i syfte att genomföra en ”självmordsbombning” "Jag har då valt ut, för jag kände att jag var tvungen att sikta någonstans. Jag hade riktat in mig på tre namn som det föll sig den dagen. Det var Annie Lööf, Hanna Stjärne och Ing-Marie Wieselgren" slut citat.

Jag hoppas att din analys om effekterna av hat och hot var ett tillfälligt hjärnsläpp. Som grädden på moset anser Tommy Persson i Barva på fullt allvar att Svenska Akademiens Nobelkommitté mobbar Jimmie Åkesson? 


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Här ska Kfast bygga radhus – som bostadsrätter ✓Billigare pris men dyrare avgift ✓"Tror det finns stort intresse"

Här ska Kfast bygga radhus – som bostadsrätter ✓Billigare pris men dyrare avgift ✓"Tror det finns stort intresse"

Maktskifte i Peru sedan presidenten gripits

Peru
Maktskifte i Peru sedan presidenten gripits
Visa fler
Ämnen du kan följa