La Taquiza i saluhallen stänger – ny verksamhet på gång

Luisa Gustafsson, som driver en av Gallerians två saluhallsrestauranger, ska lägga ner. Men redan nu är en ersättare på gång som komplement till det vietnamesiska utbud som saluhallen bjuder på.

Luisa Gustafsson berättar att hon är jätteglad över att ha drivit restaurangen: "Jag har fått prata mycket om mexikansk kultur med mina gäster".

Luisa Gustafsson berättar att hon är jätteglad över att ha drivit restaurangen: "Jag har fått prata mycket om mexikansk kultur med mina gäster".

Foto: Enes Mehmedagic

Eskilstuna2022-10-26 18:57

Det är snart ett år sedan saluhallen i Gallerian öppnade med två restauranger som delar en lokal. Sedan dess har Babettas skafferi ersatts av Saigon street food och nu väljer Luisa Gustafsson, som står bakom den mexikanska restaurangen La Taquiza, att gå vidare.

– Jag är superglad över att ha drivit restaurangen. Men jag behöver fler händer för att kunna fortsätta. Jag älskar idéen med delad lokal och det är ett bra sätt att prova på hur det är att driva restaurang, säger hon och tillägger:

– Jag tänker fortsätta studera ekonomi och företagande nu och vill jobba som revisor.

undefined
Luisa Gustafsson berättar att hon är jätteglad över att ha drivit restaurangen: "Jag har fått prata mycket om mexikansk kultur med mina gäster".

Har det varit svårt att driva restaurang i saluhallen?

– Om man gör bra reklam så går det. Det är inte många personer som går förbi här och de flesta har bråttom. Så det är viktigt att ha gäster som jobbar i närheten.

Men innan Luisa säger adiós väntar en avslutande brakbuffé till lördagens gäster. Dels som ett avslut men även för att fira den mexikanska traditionen dia de muertos :

– Jag kommer sätta upp ett litet altare där man placerar godis som döda släktingar och vänner tyckte om. Det är som en fest där vi firar minnet av döda.

undefined
Gallerians saluhall ligger vid Fristadstorgets ingång.

Lennart Berg är projektchef på Mälarstaden asset managment, som förvaltar saluhallens lokal. Han berättar till tidningen att det finns flertalet intressenter att en annan verksamhet redan är på gång.

– Jag kan inte avslöja något mer än att maten kommer varken från Asien, Sydamerika eller Europa. Det är viktigt att ta in rätt verksamhet så att menyerna kompletterar varandra. 

Den ursprungliga tanken med saluhallen var en foodcourt med ett större utbud än vad som finns i dag.

– Det har varit jättesvårt och vi trodde att det skulle vara ett koncept som låg i tiden. Målsättningen är att skapa billiga lokaler men det är få verksamheter som vill dela lokal med varandra. 

undefined
Lennart Berg berättar att målsättningen med saluhallen är att skapa ett hållbart ekonomiskt läge, men även erbjuda varierat utbud längs Fristadstorget.

Hur ser framtiden ut för saluhallen?

– Vi kommer kämpa med näbbar och klor för att ha kvar den och hoppas på att det sker en förändring i det allmänna köpläget. Men det går bra för den del som fortfarande är kvar. Det gäller att styra om Gallerians besökare till att gå vägen till Fristadstorget. Samtidigt har vi ytterligare en ledig lokal där vi söker verksamheter som vill dela på den. Och det behöver inte vara mat, utan exempelvis så kan en skoförsäljare dela den med en mobilreparatör. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!