Nu öppnar nya restaurangen på kroggatan

Nu är det dags. Efter en lång väntan slår stans nya restaurang Kasai kitchin upp portarna under fredagen. "Fy fan så man har längtat", säger ägaren Mats Andersson.

Krögaren Mats Andersson i restaurangens lokaler inför helgens premiäröppning.

Krögaren Mats Andersson i restaurangens lokaler inför helgens premiäröppning.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2023-09-28 20:55

Det var i juni förra året som tidningen första gången berättade om att det fanns planer på att den japanska restaurangen Kasai kitchin skulle öppna i Eskilstuna. Efter att arbetet dragit ut på tiden är det under fredagen äntligen dags för Mats Andersson att slå upp portarna till sin senaste restaurangsatsning.

undefined
Susanna Perämäki och Mats Andersson är förväntansfulla inför fredagens premiäröppning.

– Fy fan så man har längtat. Jag har legat sjuk också, därför har det tagit lite tid. Jag har sett fram emot det här i ett och ett halvt år. Det har kommit lite gupp på vägen men nu känns det som att vi är klara, och jag lovar att det här kommer ta väl hand om Eskilstuna. Det finns inget japanskt innan, säger ägaren Mats Andersson.

undefined
Kökschefen Matthias Andersson ser fram emot helgens premiäröppning. I bakgrunden syns Carlos Oliveira, sushiansvarig för kedjan, samt kocken Maurits Andersson.

På torsdagseftermiddagen var lokalen fylld av människor som hjälpte till med de sista detaljerna inför öppning. Fotografier sattes i ramar och blommor skulle upp på väggarna.

– Det enda vi väntar på är möblerna, de kommer med färja direkt från polen i dag (torsdag). Allt annat är förberett, säger Mats Andersson på torsdagseftermiddagen.

undefined
Floristern Karin Larsson från Ecofloor var på plats i restaurangen och dekorerade med blommor dagen innan premiäröppningen.
undefined
Noman Siddiqui är barchef på den nyöppnade restaurangen. I bakgrunden syns Jonas Hallgren som är baransvarig i kedjan.

Restaurangen kommer till att börja med ha öppet på fredag och lördag. Från och med onsdag nästa vecka drar de i gång på allvar med både lunch- och middagsmeny.

– Det har varit mycket bokningar. På fredag finns det platser men på lördag är det nästan fullt på sista sittningen. Det är över 100 som har bokat på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!