Alyas Hanna, eller Elias som han kallas, har varit anställd inom kommunala grundskolan i Eskilstuna i sju år varav de senaste fem åren på en och samma skola.
Nu är det sommarlov för eleverna men hans egen sommar blev inte riktigt som han tänkt sig.
Strax innan terminen tog slut blev han uppsagd från sin tjänst som språkhandledare i svenska som andraspråk.
– Det känns jättetråkigt och jag oroar mig mycket för hur jag ska kunna försörja min familj och gå vidare, säger han.
Trots att det snart gått två månader sedan beskedet kom är han fortfarande omskakad.
– Det var en chock. Det kom som en blixt från en klar himmel. Jag var inte alls beredd eftersom jag varit tillsvidareanställd i flera år och mina arbetsuppgifter fortfarande finns kvar.
Förutom att jobba med elevernas språkutveckling har Elias Hanna även fungerat som en kontaktväg mellan skola och vårdnadshavare.
– Jag tänker på alla elever som har annan bakgrund, vem kommer hjälpa och stötta dem framöver?
Själv kommer Elias ursprungligen från Irak men bor i Sverige sedan 20 år tillbaka.
– Jag har försörjt mig själv sedan jag kom hit och aldrig levt på bidrag, säger han.
– Det känns lite orättvist att inte bli erbjuden någon omplacering. Jag har en eftergymnasial utbildning i pedagogik. Jag kan jobba med andra saker, på fritids eller vad som helst.
Det var i våras Eskilstuna kommun varslade sammanlagt 203 tillsvidareanställda inom förskola och skola. Enligt kommunen beror neddragningarna framför allt på minskade barnkullar inom förskolan och kärvt ekonomiskt läge i grundskola och gymnasium.
Efter ett omplaceringsarbete stod det klart att 88 personer sägs upp. Inom grundskolan blev 22 av de 72 tillsvidareanställda som bedömts som övertaliga, uppsagda. Även om de arbetsrättsliga reglerna uppges ha följts under processen har kritik riktats mot hur turordningskretsarna delats in och att medarbetare med många år i yrket mister sina jobb, vilket vi rapporterat om tidigare.
– Hur man än gör och delar in i kretsar får det konsekvenser som är jobbiga och svåra. Det är varsel vi pratar om och det finns inga goda ting med det. Det är människor som förlorar sin inkomst och som visat enorm lojalitet mot kommunen under lång tid. Så jag förstår att det här är jobbigt, sade Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna, till tidningen i slutet av juni.
Elias Hannas anställning löper ut i november. Efter det är framtiden oviss. Liksom andra uppsagda på kommunen har han erbjudits stöd från den så kallade Omställningsfonden.
– Där kan man till exempel få hjälp med studier. Men var ska man börja? Det känns svårt att börja om från noll efter 20 år.