– Målet är att öppna den 19 april, det blir fräscha rätter, säger Beshay Gadalla som är lillebror och köksansvarig.
Den fyra år äldre Mena Gadalla står som ägare av La Carbonara trattoria.
– Det namnet är vi jättenöjda med, säger Gadalla den yngre.
Vi sitter i lokalerna på Eskilsgatan som tidigare bland annat inhyst Den vita elefanten, Tuben deli och Sushi boat.
– Vi såg på Blocket att lokalen var till salu. Sen gick det väldigt snabbt, berättar Mena Gadalla som bor med sin familj i Södertälje där han även arbetat.
Beshay Gadalla jobbade fram till nyligen på Östermalm, är bosatt i Solna och singel – enligt egen utsago.
– Det stämmer inte. Jag tror han har en tjej, säger Mena Gadalla och skrattar.
Bröderna kom till Sverige 2015.
– Stora delar av familjen finns här. Nästan alla jobbar med restaurang. Jag sa till brorsan – varför gör vi inte något tillsammans, berättar Beshay Gadalla.
Till Heimstadens lokal på Eskilsgatan, som inomhus har plats för cirka 50 matgäster, fick de nycklarna i början av mars.
Skyltar har funnits på plats en tid och nu är alltså premiären nära förestående.
– Vi känner inga människor i Strängnäs, men grannarna har varit både trevliga och visat intresse, säger Mena Gadalla.
– I Stockholm är det ingen som bryr sig, inflikar hans bror.
La carbonara trattoria håller öppet sju dagar i veckan, även under lunchtid.
– Men på luncherna blir menyn lite annorlunda, vi satsar på till exempel lasagne och osso buco då, säger Beshay Gadalla.
Annars ligger fokus på pizzor på napolitanskt vis, en specifik ugn är inhandlad.
När det gäller pastan utlovar Beshay Gadalla färskvaror:
– Vi har en bra leverantör med italienskt ursprung i Stockholm.
– Vårt koncept kommer att kännas annorlunda för Strängnäsborna, tillägger han.
Personal?
– Utöver oss blir det tre till. Vi har redan anställt en pizzabagare och en tjej som ska jobba här under luncherna.
Kommer det att serveras alkohol?
– Inte till en början. Allt har gått så fort, vi ska ansöka om tillstånd men man behöver även gå en kurs i ämnet.
På trottoaren utanför krogen kommer det att finnas tre bord för dem som vill avnjuta sin mat i friska luften.
Till sist undrar vi varför delen närmast disken ser ut som en fotostudio.
– I Egypten arbetade jag som fotograf. Intresset finns kvar och jag älskar att fotografera maten vi lagar, berättar Mena Gadalla.