"Hur kommer det sig att politikerna vill lägga massor av miljoner på att bevara en liten f–6-skola i Mellösa samtidigt som de kräver stora besparingar på övriga skolor i kommunen?" undrade en frågeställare med tillägget:
"Är det inte bättre att satsa de pengarna på ökade resurser för att få eleverna i hela kommunen att klara målen?".
Först ut att svara var Emma Dahlin som underströk att skolbudgeten finansieras av elevunderlaget.
– Jag tror inte att lösningen är att lägga ner en skola för att samla resurserna inne i tätorten, utan där behöver vi titta på andra åtgärder för att komma framåt, sa hon.
Ann-Charlott Munter hänvisade å sin sida till det förslag som Socialdemokraterna presenterade för ett år sedan men som röstades ner i fullmäktige till förmån för ett försök till en billigare renovering av Kyrkskolan.
– Vi kom fram till att det skulle vara mycket billigare att bygga en ny skola centralt i Mellösa, för f–3, i anslutning till förskolan, sa Munter.
Hon avfärdar inte heller antydan om att det finns en orättvisa i situationen.
– Om det blir väldigt stora konstader att rusta Kyrkskolan så innebär det givetvis att det blir höga kostnaden för barn- utbildnings- och kulturnämnden, och då drabbar det alla skolor och alla som bor i kommunen.
På frågan om hur Moderaterna vill förhindra brottslighet som öppen drogförsäljning vid exempelvis tågstationen meddelade Emma Dahlin att partiet vill se övervakningskameror på vissa platser samt se över utomhusbelysningen runt om i kommunen.
– Det handlar framför allt om att skapa trygghet. Droghandeln i sig är det framför allt polisen som skulle behöva göra en kraftsamling mot. Men det är helt klart att något behöver göras, sa hon.
Hon upplever att problemet har ökat på senare tid.
– Jag upplever att det är ett annan klimat i samhället, som på något vis gör det möjligt att den öppna droghandeln sker.
Läsare som ifrågasatte kommunens planerade köp av Loftet och den gamla macken på Norra kungsgatan fick inget gehör hos varken Munter eller Dahlin. De verkar båda övertygade om det strategiska värdet i affären och är också skeptiska till en annan läsares förslag om att hålla folkomröstningar inför den typen av affärer.
– Jag tycker att det spelar ut demokratin. Alla har ett val att göra på söndag, Det är en skyldighet som alla borde ta. Och det är då man väljer sina företrädare för kommunen. Och det går också alldeles utmärkt att bli medlem i ett parti och engagera sig och vara med och driva de frågor man vill se en förändring i, sa Dahlin.
En läsare undrade om planerna på ett kultur- och föreningshus. Under tidningens kampanj "Kan du lova?", inför valet 2018, sa samtliga lokala partier ja på frågan: Kan du lova att arbeta för att ett kulturhus organiseras tillsammans med föreningar, kulturföretag och enskilda i Flen?
– När vi renoverade Skjortan för X antal år sedan var tanken att det skulle kunna fungera som just ett förenings- och kulturhus. Sedan hände saker på vägen som gjorde att SFI och vuxenutbildningen håller till där i dag. Men vår tanke är att man borde se över Skjortans potential, sa Dahlin.
Munter beskriver det hela som att man har "kommit en bit på vägen".
– Vi jobbar vidare och väntar på färdigställandet av det kompetenscentrum som vi har fattat beslut om. Vi förväntar oss att även kulturhuset ska få plats på Skjortan.