Grekiska grill och bar
I början av september slog Grekiska grill och bar upp portarna till sin andra restaurang i Eskilstuna. De tog nämligen över hamburgerhaket Brödernas gamla lokal i Tuna park.
– Efter lång väntan kör vi igång. Vi ville öppna tidigare men saker har blivit försenade, sa Fredrik Eriksson, tillförordnad platschef på Grekiska grill och bar på Fristadstorget, i början av månaden.
Basilico
I maj tog Avat Ghaderi över lokalen på Gillbergavägen för att öppna Basilico. På menyn finns bland annad pasta och pizza av olika sorter.
– Äter man maten en gång så kommer man tillbaka, det är på den nivån, sa han när tidningen var på besök i restaurangen tidigare i våras.
Tanken var först att öppna i början av maj, men på grund av förseningar med leveranser öppnade restaurangen i stället slutet av månaden.
Vasa
Bröderna Kazem, Razegh och Reza Amiri öppnade Vasa på Söder i februari.
– Vi använder endast råvaror av högsta kvalité. Vi har höga krav på att ge våra kunder en utmärkt upplevelse, sa bröderna Reza och Razegh Amiri som står bakom restaurangen till tidningen då.
På Vasa serveras bland annat pizza, husmanskost, à la carte, salladsrätter och glass från Ben and Jerry's.
– Vi vill locka hit människor för att umgås och njuta av god mat och dricka.
Texas longhorn
Efter mycket om och men kunde krögaren Ali Kanats senaste restaurangsatsning på Fristadstorget äntligen slå upp portarna. I mars kunde Eskilstunaborna njuta av olika kötträtter på Texas longhorn.
– Det har varit mycket strul på vägen. Senast var det stopp på toaletten och vi fick ta hit massor av folk och gräva upp hela bakgården, sa Ali Kanat inför öppningen.
Restaurangen har främst fokus på kött och serverar både luncher och middagar.
– Det har varit en jobbig resa, äntligen kommer jag i mål och ska ha full fokus på den här restaurangen nu.
Yum yum
I januari fick Skiftinge handelsområde ytterligare ett tillskott inom restaurangbranschen, Yum yum. Restaurangen hade tidigare tre enheter i Västerås men bestämde sig i år för att även satsa i Eskilstuna.
– Vi har erövrat Västerås på ett bra sätt och vill på sikt expandera över hela Sverige, sa Linnéa Andersson när hon tog emot tidningen tillsammans med restaurangchefen Sherlie Vong i januari.
På menyn finns olika asiatiska rätter att välja emellan.
– Jag vill påstå att vi sticker ut på flera sätt som kan locka hit hungriga kunder. Vi har ett stort fokus på färska råvaror och lagar allt på plats och endast efter beställning, sa Sherlie Vong.
Miami najs
En av sommarens stora snackisar var nyöppnade Miami najs i Stadsparken. Många Eskilstunabor var förväntansfulla inför restaurangens etablering intill Eskilstunaån.
– Jag är sjukt nöjd, det blir soligt, pastelligt och tokigt. Man ska ha roligt när man kommer till oss. Det är ett annorlunda koncept och det tycker jag att Eskilstuna behöver, sa ägaren Elisabeth Lundberg till tidningen inför restaurangens öppning.
På menyn finns bland annat wraps och växtbaserade smoothies, men det finns även en brunch- och kvällsmeny.
– Eftersom vi har serveringstillstånd kommer vi att utöka menyn med varmrätter. Det ska finnas något för alla men min nisch är att lura i svenska folket bättre grönsaker, sa Elisabeth Lundberg.